Zoom Kávové peelingové mýdlo se skořicí
Zoom Kávové peelingové mýdlo se skořicí

Kávové peelingové mýdlo se skořicí

197,00 Kč
Předplatné Uložit

Nákupem tohoto produktu ušetříte planetě 24.0 g CO2 ekv.

100% přírodní, ručně vyráběné mýdlo s kávovou sedlinou 80 g (±5 %)

Pokožku jemně čistí, hydratuje a zjemňuje. Baleno v pergamenovém papíru. Uloženo v krabičce z ručního papíru se zalisovanou kávovou sedlinou.

Krabička vyrobena ve Velkých Losinách.

Sucrose (sacharóza)
Sacharóza díky svému chemickému složení přitahuje molekuly vody a podílí se tak na lepší hydrataci pokožky. Při přípravě mýdla se využívá k zakonzervování kávové sedliny, aby byla připravena pro další zpracování.

Coffea Robusta Seed Powder
Mletá kávová zrna jsou plná výživných látek včetně antioxidantů. Její drobná zrníčka v mýdle působí jako peelingová a exfoliační složka – jemně a šetrně odstraňují z povrchu pokožky odumřelé kožní buňky, čímž přispívají k lepší obnově kůže a jejímu zdravému vzhledu. To je podpořeno lepším prouděním krve a rychlejší a efektivnější látkovou výměnou, která zajistí přísun všech důležitých molekul a také odstranění těch odpadních a nepotřebných.

Brassica Campestris Seed Oil (řepkový olej)
Řepkový olej je velmi jemný a výhodou může být, že se neprojevuje žádným výrazným aroma. Díky vysokému obsahu vitamínu E působí antioxidačně a spolu s přítomnými nenasycenými mastnými kyselinami posiluje správné fungování kožní bariéry. Pečuje o pokožku celého těla, zjemňuje ji, chrání proti působení volných radikálů, podporuje její optimální hydrataci a omezuje výskyt ekzémů u citlivější kůže.

Sodium hydroxide
Hydroxid sodný je potřebný k tvorbě účinných složek mýdla, které jsou poté schopny odstranit nečistoty a tukové složky. Jinak je to velmi silná zásaditá látka, která se v kosmetických přípravcích používá k regulaci hodnoty pH a stačí jí vždy přidat jen velmi malé množství.

Talc (mastek)
Mastek je minerál, který se skládá z hořčíku, křemíku, vodíku a kyslíku, vypadá jako jemný bílý prášek. Vyznačuje se především absorpčními schopnostmi, nasává do sebe vlhkost a přebytečné tekutiny, čímž reguluje množství kožního mazu u problematických pletí. Dále přípravkům dodává tzv. opalescenci (lehké zakalení).

! U kávového mýdla je mastek součástí směsi minerálních pigmentů, tudíž se v mýdle podílí na regulaci jeho zabarvení.

CI 77491/ CI 77499
Tyto číselně označené látky patří mezi pigmenty - jsou to přírodní minerální látky, které patří mezi různé barvy oxidů železa. V tomto případě se jedná se o červenou a černou barvu. Jejich smísením v daném poměru se dá docílit požadované hnědé barvy. Jako barviva jsou v kosmetice velmi oblíbená, jelikož jsou netoxická a odolná proti vlhkosti.

Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil (skořicová silice z listů)
Tato silice získaná z listů skořice se používá k dochucování potravin i v kosmetických produktech. Oproti silici z kůry, na kterou jsme z běžného používání v kuchyni zvyklí, je trochu levnější a především odlišně voní. Proto je možné, že v mýdle nenajdeme typickou skořicovou vůni, kterou bychom tam čekali. Kromě svého aroma také prohřívá a prokrvuje kůži a působí antisepticky, detoxikačně a regeneračně.

Eugenol
Název této látky, která je hlavní složkou hřebíčkového oleje, je odvozen z latinského názvu tohoto známého koření - Eugenia caryophyllata. Ukrývá v sobě ohromné rozpětí biologických aktivit, které bylo postupně velmi dobře prozkoumáno. Při topické aplikaci bylo zjištěno, že velmi dobře proniká pokožkou a usnadňuje i průchod ostatním látkám. Obecně je považován za bezpečný, ale díky jeho všestrannému a nadměrnému výskytu všude okolo nás se začaly provádět testy na jeho toxicitu a možnost výskytu alergických reakcí. Bylo zjištěno, že může dráždit pokožku či způsobit kontaktní dermatitidu. Právě proto musí být uveden na seznamu ingrediencí obsažených v produktu.

Limonene
Limonen je monoterpen, který se vyskytuje hlavně ve slupkách citrusových plodů. Má lehkou citrusovou vůni a velmi často je využíván při výrobě parfémů či mýdel. Je to ovšem také možný alergen.

Linalool
Linalool je přirozenou složkou esenciálních olejů mnoha rostlin (pomeranč, levandule, růže, máta, skořice). Dá se získat přirodní cestou či připravit synteticky a využívá se ke tvorbě či maskování různých vůní. Na vzduchu může docházet k jeho oxidaci a vzniku alergizujících složek. Podle EU nařízení musí být také uveden na seznamu ingrediencí.

Cinnamal
Opět aromatická a vonná složka skořicové silice, která jí dodává její chuť a vůni. Kromě toho se vyznačuje také antimikrobiálními účinky. Jako možný alergen musí být opět uveden na seznamu ingrediencí.

Cinnamyl Alcohol
Tato aromatická složka má nasládlou a mírně kořeněnou vůni po hyacintu. Působí antisepticky a baktericidně. Je to však možný alergen, může senzibilizovat a dráždit kůži a oči. Pozor by si měli dát zejména lidé trpící atopickým ekzémem.

Realizováno za finanční podpory

EIT-CKIC

Kávové peelingové mýdlo se skořicí

197,00 Kč
Cirkulární přírodní produkty Naturetics

Obnovitelné zdroje

Obnovitelné zdroje

Hydal PHA

Hydal PHA

Vědecké studie

Vědecké studie

Bez hliníkových solí

Bez hliníkových solí

Bez mikroplastů

Bez mikroplastů

Bez parabenů

Bez parabenů


Hodnocení

Cirkularita podle Naturetics

1. Použitý přírodní olej

2. Sběr použitého přírodního oleje

3. P3HB Přírodní polymer je součástí přírody

4. Vytváří jej mikroorganismus, kterému slouží olej jako zdroj energie

5. P3HB v kosmetických produktech nahrazují syntetické suroviny

6. Plně rozložitelný v přírodě (biodegradabilní)

Jak používáme přírodní biopolymer?

Ve všech produktech Naturetics P3HB přírodní biopolymer využíváme a nahrazujeme jím syntetické suroviny:

-V přírodním deodorantu funguje jako absorbent pachu a potu

- V opalovacím másle je využit jako pomocný UV filtr pro ochranu proti slunečnímu záření.

Naturetics a udržitelnost

Společně šetříme planetě CO2

Jako výrobcům kosmetiky Naturetics nám záleží na tom, abychom nezatěžovali přírodu nejen výběrem používaných surovin, ale také během  procesu výroby.

Výroba ingrediencí i produktů ovlivňuje životní prostředí a zanechává ekologickou a uhlíkovou stopu.

Díky výrobě z obnovitelných zdrojů je potřeba vstupních surovin nižší a tím dochází ke snížení enviromentální stopy. U každého produktu víme, kolik CO2 planetě ušetříme.

Cirkulární ingredience

Zdroje surovin jsou omezené. Již jednou použité suroviny mohou sloužit jako zdroje pro vznik nových produktů.

Vyrábíme cirkulární kosmetické produkty. Při výběru surovin myslíme nejen na účinnost a šetrnost vůči lidem a pokožce, ale zohledňujeme také šetrnost k přírodě.

Proto v našich produktech najdete cirkulární ingredience vyrobené na principech oběhového hospodářství, které nezatěžují přírodu.

Vyroben z obnovitelných zdrojů

V produktech značky Naturetics je využíván přírodní polymer P3HB, který díky svým vlastnostem funguje jako náhrada syntetických surovin, které zatěžují přírodu i člověka.

Jde o přírodní látku, která se získává pomocí české technologie HYDAL, kdy za pomocí bakterií přeměňuje použitý přírodní olej na přírodní biomateriál P3HB. Jedná se o látku, která je plně rozložitelná v přírodě tzv. biodegradabilní, biokompatibilní a netoxická.


Košík

Více produktů není k dispozici

Váš košík je momentálně prázdný